Danmarks historiske resultater i Melodi Grand Prix

Danmarks historiske resultater i Melodi Grand Prix

Det Internationale Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest (ESC) som det også kaldes, er en af de største musikbegivenheder i verden, og Danmark har deltaget i konkurrencen i mange år. Siden vores debut i 1957 har Danmark vundet konkurrencen tre gange og har haft flere andre succesfulde resultater.

De danske sejre

Danmarks første sejr i Eurovision fandt sted i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann vandt med deres sang “Dansevise”. Sangen, der blev skrevet af Otto Francker og Sejr Volmer-Sørensen, blev en stor hit i hele Europa og blev den første Eurovision-vinder til at opnå international succes.

I 2000 vandt Danmark igen Eurovision med Olsen Brothers’ sang “Fly on the Wings of Love”. Sangen, der blev skrevet af brødrene Jørgen og Noller Olsen, var en upbeat pop-sang, der hurtigt blev en favorit blandt fans af konkurrencen. Olsen Brothers’ sejr førte til, at Eurovision i 2001 blev afholdt i København.

Danmark vandt sin seneste Eurovision-sejr i 2013 med sangen “Only Teardrops” af Emmelie de Forest. Sangen blev skrevet af de Forest selv og var en blanding af folkemusik og moderne popmusik. De Forests sejr førte igen til, at Danmark var vært for Eurovision i 2014 i København.

Danske topplaceringer

Ud over de tre sejre har Danmark også haft mange andre succesfulde resultater i Eurovision. De danske sangere og sangerinder har opnået en andenplads fire gange og en tredjeplads tre gange. Danmark har også været vært for konkurrencen tre gange, og det danske bidrag har været blandt de ti bedste hele 28 gange.

Årene Danmark ikke deltog ved Eurovision Song Contest

Danmark har deltaget i Eurovision Song Contest hele 51 gange siden vores debut i 1957. Den længste pause Danmark har holdt fra Eurovision Song Contest, var i perioden 1967-1977, efter en skuffende placering i 1966 som nr. 14 ud af 18 med sangen “Stop, mens legen er go'” sunget af Ulla Pia.

Disse år deltog Danmark ikke i Melodi Grand Prix:

  • 1967-1977
  • 1994 pga dårlig placering i 1993 med Tommy Seebach Band
  • 1998 pga lavt pointtal i de forgangene 5 år.
  • 2003 pga dårlig placering i 2002 med Malene.

Danmark har dermed en rig historie i Eurovision Song Contest, som kun få Europæiske lande kan konkurrere med, og landets succes i konkurrencen har bidraget til at styrke dansk musik i Europa og resten af verdenen.

Del denne quiz

Skriv et svar